• data/galeria/KOKI-Fooldal/0000.jpg
  • data/galeria/KOKI-Fooldal/0007_light.jpg
  • data/galeria/KOKI-Fooldal/radiant_rainbow.jpg
  • data/galeria/KOKI-Fooldal/surrounded2.jpg

Hírek

A mi Kuffler-díjasaink A mi Kuffler-díjasaink

A mi Kuffler-díjasaink

2017.10.10

A Kuffler Alapítvány díjátadó ünnepségét idén Pécsett, a Kodály Központban, a FENS Regionális Konferencia keretében rendezték meg 2017. szept. 22-én.

A fájdalomcsillapítás kihívásai A fájdalomcsillapítás kihívásai

A fájdalomcsillapítás kihívásai

2017.09.21

Koppenhágában, 2017. szeptember 6-9 között tartották az EFIC X. konferenciáját, melyre 10 EUSJA újságírót is meghívtak, hogy minél szélesebb körben tájékoztassák olvasóikat a fájdalom, mint a legtöbb embert érintő kórkép kezelésének lehetőségéről.

Ide nekem az oroszlánt is!
Ide nekem az oroszlánt is!

Ide nekem az oroszlánt is!

2017.09.01

Bősz Emília, Acsády László TDK hallgatója idén három rangos ösztöndíjat is elnyert, a BME Természettudományi Karának Kiváló Hallgatója lett, és 2. helyezést ért el az OTDK Neurobiológia tagozatán.

Egy hosszútávfutó, aki nem magányos Egy hosszútávfutó, aki nem magányos

Egy hosszútávfutó, aki nem magányos

2017.08.21

Zelena Dórát, akinek MTA doktori védése 2017. június 20-án volt, a nyári szabadságolások idején is leginkább az intézetben lehet megtalálni. Oka pedig ugyancsak lenne a pihenésre.

Szinkronban Szinkronban

Szinkronban

2017.08.14

Schwarcz Anett, Dénes Ádám csoportjának diákkörös hallgatója kiválóan szerepelt a 2017. júl. 14-30. között rendezett FINA Világbajnokságon a szinkronúszás páros és csapatszámaiban. Mindenképp megérdemli a figyelmet és gratulációt!

Hírek az MTA honlapjáról

Nemzetközi csúcskonferenciát nyert el Budapest az egyik legfontosabb kutatási területen Nemzetközi csúcskonferenciát nyert el Budapest az egyik legfontosabb kutatási területen

Nemzetközi csúcskonferenciát nyert el Budapest az egyik legfontosabb kutatási területen

Négy magyar kutatócsoportból álló szervezet, a Wigner fusion nyerte el a világ legnagyobb, fúziós témájú mérnöki konferenciájának rendezési jogát. Korábban ilyet soha nem rendeztek Magyarországon. Ez azért is nagyon izgalmas, mert a fúziós kutatások világszerte nagy erőkkel zajlanak, és ezek sikerei oldhatják meg hosszú távon az emberiség energiaproblémáit, tiszta és korlátlan energiatermeléssel.

Célzott terápiák a leukémia kezelésében; egy kiskanálnyi neutroncsillag: a Szigma – a holnap világa 2017. október 17-i adása Célzott terápiák a leukémia kezelésében; egy kiskanálnyi neutroncsillag: a Szigma – a holnap világa 2017. október 17-i adása

Célzott terápiák a leukémia kezelésében; egy kiskanálnyi neutroncsillag: a Szigma – a holnap világa 2017. október 17-i adása

Új tanulmányok szólnak a kezelés elhagyásának lehetőségéről és a betegek tünetmentes állapotának gyógyszerek nélküli fenntartásáról a krónikus myeloid leukémia esetében. Vajon lehetséges ez? Egyebek mellett erről is szó volt a tudományos magazin e heti adásában. A Szigmából az is kiderült, hogy miben különböznek az újonnan megfigyelt gravitációs hullámok a korábbiaktól, és miért tartják ezt minden idők egyik legnagyobb csillagászati felfedezésének.