Halász Béla 1927-2019 Halász Béla 1927-2019

Halász Béla 1927-2019

Életének 92. évében, 2019. március 7-én elhunyt Dr. Halász Béla, az Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet professor emeritusa, egykori igazgatója, a Semmelweis Egyetem volt oktatási rektorhelyettese, az MTA rendes tagja, Széchenyi-díjas kutató.

.

Ebéd Földy professzorral Ebéd Földy professzorral

Ebéd Földy professzorral

A KOKI-ban rendezett előadás-sorozatok új vonzóereje lehet legfiatalabb munkatársaink, a TDK ill. PhD hallgatók számára, hogy utána oldott légkörben, ebéd mellett beszélgethetnek neves meghívott kutatókkal.

Amit a HALakról tudni kell Amit a HALakról tudni kell

Amit a HALakról tudni kell

Jó dolog olyanokkal még csak beszélgetni is, akik szeretik azt, amit csinálnak. Különösen jó érzés, ha ezt a munkát nemzetközileg is jegyzett színvonalon a mi intézetünkben végzik, együttműködve más csoportokkal és örülve egymás sikereinek.

Változások, választások Változások, választások

Változások, választások

A változások elkerülhetetlenek, de ami valódi érték, az akkor is megmarad, ha épp nem divatos. Vannak, akik azért is dolgoznak, hogy mindenki felismerje a tudomány, a kutatás értékét és a tudományos eredmények mindnyájunk számára szóló hasznát.

Demeter Kornél és a Viselkedésvizsgálati Egység Demeter Kornél és a Viselkedésvizsgálati Egység

Demeter Kornél és a Viselkedésvizsgálati Egység

A KOKI-ban vannak olyan csoportok, egységek is, melynek elsődleges feladata az intézeti kutatások kísérleti hátterének biztosítása. A VVE kínálta lehetőségek kihasználása pedig egyre több kutatócsoport számára alapvető fontosságú.

Barna László kitüntetése Barna László kitüntetése

Barna László kitüntetése

Az intézetben az is jól ismeri, aki nem mindennapos vendég a Nikon Központban. Aki pedig sokat dolgozik ott, mind szereti és elismeri tudását. Ehhez képest a Gábor Dénes-díj csak ráadás.

Adósságrendezés karácsony előtt Adósságrendezés karácsony előtt

Adósságrendezés karácsony előtt

A segítségnyújtás olyan természetes kellene legyen, amire külön szót nem is kellene vesztegetni. Miért, hogy karácsony táján mégis mindig beszélnünk kell róla?

Legújabb Kuffler-díjasunk Legújabb Kuffler-díjasunk

Legújabb Kuffler-díjasunk

A 2013-as alapítású díjnak ebben az évben is van nyertese a KOKI-ból. Marosi Endre, Szabadics János TDK hallgatója az idei legfiatalabb nyertesként vehette át oklevelét David Smith professzor, az egyik alapító kezéből.

A dendritek kétféle természetéről A dendritek kétféle természetéről

A dendritek kétféle természetéről

Érdemes-e a dendriteket in vivo körülmények között vizsgálni? A Neuronban Ujfalussy Balázs első szerzőségével megjelent cikk többek közt erre is választ ad.

 A zene, Pat Metheny és a San Diego-i SfN konferencia  A zene, Pat Metheny és a San Diego-i SfN konferencia

A zene, Pat Metheny és a San Diego-i SfN konferencia

A zene hatásáról és a kreativitásról a világhírű gitáros, Pet Metheny osztotta meg velünk gondolatait az SfN konferencia első napján. Egész életünk tele van improvizációkkal, mondta. Ha valakinek, neki elhihetjük.

Vasdiploma Vasdiploma

Vasdiploma

Amikor a KOKI mikroszkópos felszereltségének magas színvonala szóba kerül, jó, ha tudjuk, kivel is kezdődött itt a mikroszkópia magas szintű alkalmazása. Szabó Dezső professzorral.

  • 83 találat
  • További