Plusz egy győzelem ráadásnak Plusz egy győzelem ráadásnak

Plusz egy győzelem ráadásnak

Győzni, elsőnek lenni jó, különösen olyan versenyen, ahol az elsődleges cél nem a többiek legyőzése, hanem az, hogy mindenki a maximumot tudja teljesíteni. Ha ez sikerül, a győzelem már csak ráadás.

Oscarokról és egyéb díjakról Oscarokról és egyéb díjakról

Oscarokról és egyéb díjakról

Az átütő tudományos sikerekért odaítélt "Breakthrough prize" fényes külsőségek közt megtartott, a Szilícium-völgyből közvetített díjátadóján jövőre egy magyar amerikai díjazott is lesz: Karikó Katalin.

Virtuális mikroszkópos konferencia Bécsből Virtuális mikroszkópos konferencia Bécsből

Virtuális mikroszkópos konferencia Bécsből

A mikroszkópos technikák alkalmazása intézetünk egyik erőssége, így nem csoda, hogy nemzetközi mikroszkópos konferenciákon sokszor van tőlünk is előadó. A bécsi konferencián most két előadással és egy poszterrel szerepeltünk.

Makara Gábor elismerése Makara Gábor elismerése

Makara Gábor elismerése

A Magyar Endokrinológia és Anyagcsere Társaság legmagasabb kitüntetésének elnyerése alkalmából szeretettel gratulálunk Makara Gábor akadémikusnak, aki intézetünk megbízott igazgatója és hosszú évekig az OTKA elnöke is volt.

Csek Judit kitüntetése Csek Judit kitüntetése

Csek Judit kitüntetése

A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatának egyik idei kitüntetettje Csek Judit, akit szeptembertől már nem látunk Vizi professzor úr titkárságán. Családja körében fontos feladatok várják, elsősorban két unoka. Kitüntetéséhez és unokáihoz egyaránt gratulálunk!

Vizi professzor úr a Szent István-rend kitüntetettje Vizi professzor úr a Szent István-rend kitüntetettje

Vizi professzor úr a Szent István-rend kitüntetettje

Intézetünk volt igazgatója életművéért a legrangosabb magyar állami kitüntetésben részesült. Intézetünkben végzett munkája ennek az életműnek jelentős és maradandó értéke, amiért köszönettel tartozunk, kitüntetéséhez pedig gratulálunk.

Dénes Ádám és az Academia Europaea Dénes Ádám és az Academia Europaea

Dénes Ádám és az Academia Europaea

Nemzeti akadémiája minden országnak van, ahol a tudomány művelését nem csak egyének, de maga az állam is fontosnak tartja. Európának azonban mint kontinensnek egy kormányoktól független akadémiája is van, az Academia Europaea. Intézetünkből hetedikként, ennek lett új tagja Dénes Ádám.

Egy út, ami a KOKI-ba vezetett Egy út, ami a KOKI-ba vezetett

Egy út, ami a KOKI-ba vezetett

Érettségi után munkába állni nagy váltás, és az első munkahelyen szerzett kezdeti élmények sok mindent meghatároznak. Aki úgy érzi, szeretettel fogadják, minden bizonnyal hamarabb lesz értékes tagja csoportjának is. Akkor is, ha messziről érkezett.

Idei Pro Scientia aranyérmesünk Idei Pro Scientia aranyérmesünk

Idei Pro Scientia aranyérmesünk

Tudományos diákköri munkát is végző egyetemisták kiválóságának legmagasabb szintű hivatalos elismerése a Pro Scientia Aranyérem. Ebben az évben diákköröseink közül Pejtsik Diána érdemelte ki ezt a díjat. A gratuláció témavezetőit, Mikics Évát és Varga Zoltán Kristófot is megilleti.

A titokzatos GnRH A titokzatos GnRH

A titokzatos GnRH

Hrabovszky Erikék munkája az eLife-ban jelent meg. Az épp ötven éve felfedezett hormonról írt cikk még a szaporodás hipotalamikus szabályozását ismerők számára is tartogat meglepetéseket, hiszen egy rejtőzködő GnRH idegsejt populációt sikerült megtalálniuk.

A Rendszergazdák A Rendszergazdák

A Rendszergazdák

Manapság sokan panaszkodnak amiatt, hogy soha ilyen gyorsan nem haltak ki szakmák, foglalkozások. Ez tény, ahogy az is, hogy szinte ugyanilyen gyorsan születnek újak, és ezek egy része nem csak új, de nélkülözhetetlen. Harminc éve hányan tudták vajon, ki-mi az az IT?

Rövid beszélgetés egy hosszú út előtt Rövid beszélgetés egy hosszú út előtt

Rövid beszélgetés egy hosszú út előtt

Manapság sokszor hallani, olvasni az élethosszig tartó tanulás fontosságáról és hasznáról. Egy kutató ilyesmiről keveset szokott beszélni, hiszen erre aztán valóban nincs ideje. Ahhoz, hogy eredményesen dolgozhasson, tanulnia is kell.

Egy NIH pályázat első lépései Egy NIH pályázat első lépései

Egy NIH pályázat első lépései

Montecuccoli nevezetes mondása szerint a háborúhoz három dolog kell, pénz, pénz, pénz. A tudomány harcterein is hasonló a helyzet. A kutatáshoz pénzre van szükség, ehhez pedig csatát kell nyerni. Lássunk egy győztest!

Konferencia sikerek Konferencia sikerek

Konferencia sikerek

Virtuális konferencia, virtuális borkóstoló - és valóságos díjak. Tömören ennyit mondhat Kellermayer Anna TDK hallgató és Prokop Suzanne PhD hallgató a Magyar Mikroszkópos Társaság 2021. május 13-án megrendezett konferenciájáról.

  • 143 találat
  • További