Miskolczi Christina rangos elismerése  Miskolczi Christina rangos elismerése

Miskolczi Christina rangos elismerése

Roska Tamás életműve előtti tisztelgés az OTDT által létrehozott Roska Tamás Tudományos Előadás intézménye. A 16 tudományterületi szekció Előadás nyertesei az idei OTDK-n tartják meg előadásukat. Az egyik előadó Miskolczi Christina lesz.

Nyílt hozzáférés (OA) Nyílt hozzáférés (OA)

Nyílt hozzáférés (OA)

Ez év januárjától életbe lépett egy új szabály, kötelező lett az állami vagy magán támogatásokból finanszírozott kutatások tudományos eredményeinek nyílt hozzáférésű közzététele. A téma hazai szakértője, Makara Gábor akadémikus válaszol.

Kérdések és válaszok Kérdések és válaszok

Kérdések és válaszok

Az, valaki miként értékeli a jelent, hogyan látja a jövőt, úgy tűnik, nem csak attól függ, sikeres-e, de attól is, milyen hosszú az a múlt, ami már mögötte van. A kérdésekre a még PhD hallgató Pósfai Balázs és a posztdoktor Ujfalussy Balázs válaszolnak.

A Miskolczy Dezső Emlékdíj Előadás 2020 - és egy kis történelem A Miskolczy Dezső Emlékdíj Előadás 2020 - és egy kis történelem

A Miskolczy Dezső Emlékdíj Előadás 2020 - és egy kis történelem

A tavalyi évben Acsády Lászlót az MTA levelező tagjává választották, intézetünk tudományos igazgatóhelyettese lett, és a MOGYE kitüntette a Miskolczy Dezső Emlékdíjjal. Gratulálunk a kitüntetéshez, melynek jelentőségét talán még inkább megértjük, ha egy kicsit a névadót is megismerjük.

Felfedezéseket segítő módszerek Felfedezéseket segítő módszerek

Felfedezéseket segítő módszerek

Nem is kérdés, Hangya Balázs csoportjának munkái elismerten jó tudományos folyóiratokban jelennek meg. Ami munkáik ismerőinek feltűnhet, az az, hogy rendszeresen közlik nem csak újabb felfedezéseiket, de az általuk kifejlesztett új módszereket, technikákat is.

A siker egy pillanata A siker egy pillanata

A siker egy pillanata

A Tudomány kategóriában évente kiosztott Junior Prima díjnak szinte minden évben van olyan nyertese, aki a KOKI-ban dolgozott vagy dolgozik. De ami az intézet statisztikájában csak egy újabb szép siker, idei díjazottunk, László Zsófia számára is meghatározó élmény.

Egy Neuron cikk margójára Egy Neuron cikk margójára

Egy Neuron cikk margójára

Három szerző jegyzi a Neuronban december 2-án megjelent nagy összefoglaló tanulmányt, melyelsőként ad átfogó képet a mikroglia-idegsejt kölcsönhatások széles spektrumáról. Dénes Ádám, Cserép Csaba és Pósfai Balázs számára a cikkírás nagy élmény volt. Reméljük, a cikk olvasása is az lesz.

A Magyar Tudomány Ünnepe - másképp A Magyar Tudomány Ünnepe - másképp

A Magyar Tudomány Ünnepe - másképp

Ez az év már csak ilyen, semmi sem történik úgy, ahogy megszoktuk. Az MTÜ tiszteletére rendezett előadásainkat most a YouTube-on közvetítettük a diákoknak. Lássuk, mennyire tetszett nekik!

Kutatók Éjszakája programok a KOKI-ban Kutatók Éjszakája programok a KOKI-ban

Kutatók Éjszakája programok a KOKI-ban

Minél több a gond a jelenben, annál fontosabb észrevenni a fejlődés jeleit, a jó irányú változásokat. Eddig nem így volt, de ha a KOKI lelkes kutatóin múlik, mostantól részt veszünk a Kutatók Éjszakája programban is. Mert nem csak a jelenért, a jövőért is felelősek vagyunk.

Egy sikeres fiatal : Zichó Krisztián Egy sikeres fiatal : Zichó Krisztián

Egy sikeres fiatal : Zichó Krisztián

A siker mértéke embertől függően más és más, és a legtöbb embernek bizony nem hull az ölébe, ami rendjén is van. Kivételesek azok, akiknek indulását egy kiemelkedő siker jelzi. Az ő feladatuk az igazán nehéz. Meg kell feleljenek a magasabb kihívásnak.

Három díj, három cél Három díj, három cél

Három díj, három cél

Az idei Bolyai János Kutatási Ösztöndíj átadásán három munkatársunk is a díjazottak között volt. Különböző utat jártak be eddig, kutatási területük is más, de mindhárman új felfedezéseket akarnak elérni.

Fejlődés-változás-állandóság–kiválóság Fejlődés-változás-állandóság–kiválóság

Fejlődés-változás-állandóság–kiválóság

Jó hangulatban együtt dolgozók esetében a jó teljesítmény nem váratlan. Egy szép díj pedig csak újabb lendületet ad a munkához. Beszélgetés az EMS díjat nyert Cserép Csabával és Pósfai Balázzsal.

  • 122 találat
  • További