Hírek

Hangya Balázs ERC pályázatot nyert

2016.08.26

Hangya Balázs elnyerte a European Research Council ún. starting grant-jét. A közel 3000 pályázó közül kiválasztott pályázatának témája az agy kéreg alatti ún. neuromodulátoros rendszereinek együttműködése tanulás során. Gratulálunk, további sikeres munkát kívánunk, Igazgatóság

Könnyű nyári olvasmány HELYETT

2016.07.25

Bár az MTA doktorai közül igen keveseket fenyeget az a "veszély", hogy akadémikussá választják, jó szívvel ajánlom figyelmébe beosztástól-kortól-nemtől függetlenül mindenkinek Somogyi Péter cikkét, mely az MTA folyóirata, a Magyar Tudomány júliusi számában jelent meg.

Sperlágh Beáta az Academia Europaea tagja

2016.06.20

Mint az a KOKI intranet oldalán is olvasható, újabb munkatársunk érdemelte ki, hogy az Academia Europaea tagjai közé válassza. Szigorúan névsor szerint véve Acsády László, Freund Tamás, Katona István – volt kollégánk - Kéry Szabolcs, Nusser Zoltán és Vizi Szilveszter neve mellett tehát mostantól Sperlágh Beátáé is ott szerepel az igen csak illusztris nevek között.

Katona Istvánt tagjává választotta az EMBO!

2016.05.24

A hivatalosan 1964-ben alakult, működését 1969-ben 140 a megválasztott taggal és tizennégy hivatalosan csatlakozott országgal kezdő EMBO (European Molecular Biology Organization), az eltelt kb. 50 évben sikeresen valósítja meg céljait, köztük az élettudományi alapkutatások, a kutatók közti nemzetközi együttműködések elősegítését, kiváló konferenciákat, kurzusokat, és nagyon hatékony ún. workshopokat szervez válogatott előadókkal, támogat kutatókat és külön projekteket is, és kiad négy olyan újságot is, mely a molekuláris biológia legnevesebbjei közé tartozik.

Az optogenetika és a látás

2016.03.29

Rózsa Balázs és munkacsoportjának sikereiről minden évben örömmel számoltunk be, a KOKI-ban folyó optogenetika módszer elvéről, alkalmazási lehetőségeiről pedig legutóbb Acsády Lászlóék nagy figyelmet keltett eredménye kapcsán olvashattak. A héten került fel az MTA oldalára az a közlemény, mely munkatársunk, Rózsa Balázs legújabb projektjét mutatja be, s megmagyarázza azt is, miért is nyerte el 2015-ben pályázatával az Európai Kutatási Tanács /ERC/ kiemelt támogatást biztosító ERC Consolidator grantjét.

Fokozott zajérzékenység okozta halláskárosodás - Nemzetközi együttműködésben, KOKI-s részvétellel elért fontos eredmény a Cell folyóiratban

2016.01.26

Tavaly novemberben, alig három hónappal azután, hogy  a kivételes elismertségű Cell folyóirat közölte Hangya Balázs /Lendület Rendszer-Neurobiológiai Kutatócsoport/ és Cold Spring Harbors-beli munkatársainak cikkét, ismét KOKI-s neveket  pillanthattunk meg az egyik közlemény szerzői között: Vizi E. Szilveszter professzor és tanítványa, Zelles Tibor, valamint PhD hallgatója és a Semmelweis Egyetemen vele dolgozó munkatársa, Aller Máté nevét.

BÚÉK! - Ez az év is jól kezdődik

2016.01.11

Igen, jól kezdődik, azok számára biztosan, akik az előző évben is keményen dolgoztak. Katona István csoportjának cikke 2016. jan. 11-én jelent meg nyomtatásban a Nature Protocols-ban, de a folyóirat honlapján már 2015. dec. 30-án elérhető volt.