Szőnyi András  az Eppendorf-díj helyezettje Szőnyi András  az Eppendorf-díj helyezettje

Szőnyi András az Eppendorf-díj helyezettje

Bár a mondás úgy szól, az olimpián nem a győzelem, a részvétel a fontos, azért a legtöbben mégis csak győzni akarnak. Vajon elégedett-e dobogós helyezésével Szőnyi András, a nevezetes Eppendorf-díj döntőse?

Az egészségesebb Európáért Az egészségesebb Európáért

Az egészségesebb Európáért

"Egészséges adagnyi zavar? Átalakító változtatás az egészségért és a társadalmi jólétért" címmel rendezték meg az Európai Egészségügyi Fórum 22. konferenciáját.

Los Angeles - Budapest - Párizs Los Angeles - Budapest - Párizs

Los Angeles - Budapest - Párizs

Erős és gyenge szinapszisok, Ca2+ csatornák és vezikulumok. . . .A Nusser Zoltán és a párizsi Pasteur intézetben dolgozó David DiGregorio csoportjainak sikeres együttműködéséből született eredményeket a Neuron novemberi száma közli.

Fájdalomkutatás - konferencia Valenciában Fájdalomkutatás - konferencia Valenciában

Fájdalomkutatás - konferencia Valenciában

A fájdalomkutatás fontosságát senki nem vitatja, a fájdalom kezelésének módjában azonban annál nagyobb az egyet nem értés. Néhány gondolat a Valenciában 2019. szept. 4-7 között Valenciában rendezett konferenciáról.

Egyedül nem megy Egyedül nem megy

Egyedül nem megy

Helyes Zsuzsanna /PTE/ és Dénes Ádám csoportjainak együttműködése eredményeként nem csak egy PNAS - cikk született, ami új, potenciális gyógyszer célpont(ok) azonosítása, biztonságosabb terápiás lehetőség alapja lehet, de remény arra is, hogy talán már néhány éven belül kezelhető lesz egy fájdalom szindróma.

Új akadémikusaink Új akadémikusaink

Új akadémikusaink

Egy kutatóintézet kiválóságát nem csak az mutatja, egy adott évben hány cikket publikálnak, ezekből mennyi jelenik meg vezető lapokban, hány kutatója nyerte el a legelismertebb pályázatokat. Az is sokat elárul, hány akadémikus dolgozik ott. Intézetünkben ez évtől kettővel több!

Csapatsiker a Science-ben Csapatsiker a Science-ben

Csapatsiker a Science-ben

Minden tudományos siker megérdemli az ünneplést, és leginkább azok részéről, akik megdolgoztak érte. Akik pedig négy éven át dolgoztak kitartóan együtt és fedeztek fel valami egészen újat, egy pohár pezsgőt is nagyon megérdemelnek.

Elmélet és gyakorlat Elmélet és gyakorlat

Elmélet és gyakorlat

Egy csoport sikeres munkáját sokkal inkább közleményeinek megjelenési helye, mint az évenként megjelenő publikációk száma jellemzi. Együttműködésből született tavalyi Neuron-cikkük után most a Nature Communication közli a Makara-csoport új eredményeit.

Madridi anzix Madridi anzix

Madridi anzix

Míg hatalmas alkotások elenyésztek, őskori barlangrajzoktól az ókori falfirkákon át sok minden megmaradt, amit nem az örökkévalóságnak szántak. Egy krétával tantermi táblára írt üzenet ma egy művészeti főiskola falát díszíti Madriban. Története egy képeslapra is elfér, de érdemes emlékezni rá.

Vendégek Sanghajból Vendégek Sanghajból

Vendégek Sanghajból

A látogatást illik viszonozni, az udvarias vendégek pedig ajándékot is hoznak. Valami hasonló igaz a tudomány világában is, csak itt szívesen fogadott "ajándéknak" tekintünk pl. egy jó előadást. Ebből pedig kínai kollégáink többet is hoztak!

Tiszteletvacsorán a Magyar Köztársaság elnökénél Tiszteletvacsorán a Magyar Köztársaság elnökénél

Tiszteletvacsorán a Magyar Köztársaság elnökénél

Áder János, Magyaroszág köztársasági elnöke tiszteletvacsorán látta vendégül intézetünk volt igazgatóját, Vizi professzor urat. A mostani helyzetben egy tudós, az MTA volt elnökének meghívása olyan megtiszteltetés, melynek számunkra is üzenete lehet.

Susanne és az Asszertívia Susanne és az Asszertívia

Susanne és az Asszertívia

Az, ki hogyan kommunikál, nagyon sok mindent meghatároz az ember életében. Az asszertív kommunikáció elsajátítására, mely soha nem sért másokat, nem csak mentális betegségben szenvedőknek, mindnyájunknak szüksége van.

Az Agykutatás Napjai rendezvény Budapesten Az Agykutatás Napjai rendezvény Budapesten

Az Agykutatás Napjai rendezvény Budapesten

Az agykutatást népszerűsítő, itthon immár tizenhatodik alkalommal megrendezett eseményre Budapesten 2019. márc. 12-13 között került sor. A szervezésben három intézet is részt vett, lebonyolításában intézetünk munkatársai most is oroszlánrészt vállaltak.

Szabályok és engedélyek a kísérlettervezésben Szabályok és engedélyek a kísérlettervezésben

Szabályok és engedélyek a kísérlettervezésben

Az élettani kutatások engedélykötelesek, s nálunk állatkísérletek, GMO, pszichoaktív anyagok, vírusok, human anyag felhasználása is szerepelhet a kísérleti tervben. Dr. Madarász Emíliától megtudjuk, milyen engedélyeket kell beszereznünk.

  • 98 találat
  • További