Elmélet és gyakorlat Elmélet és gyakorlat

Elmélet és gyakorlat

Egy csoport sikeres munkáját sokkal inkább közleményeinek megjelenési helye, mint az évenként megjelenő publikációk száma jellemzi. Együttműködésből született tavalyi Neuron-cikkük után most a Nature Communication közli a Makara-csoport új eredményeit.

Madridi anzix Madridi anzix

Madridi anzix

Míg hatalmas alkotások elenyésztek, őskori barlangrajzoktól az ókori falfirkákon át sok minden megmaradt, amit nem az örökkévalóságnak szántak. Egy krétával tantermi táblára írt üzenet ma egy művészeti főiskola falát díszíti Madriban. Története egy képeslapra is elfér, de érdemes emlékezni rá.

Vendégek Sanghajból Vendégek Sanghajból

Vendégek Sanghajból

A látogatást illik viszonozni, az udvarias vendégek pedig ajándékot is hoznak. Valami hasonló igaz a tudomány világában is, csak itt szívesen fogadott "ajándéknak" tekintünk pl. egy jó előadást. Ebből pedig kínai kollégáink többet is hoztak!

Tiszteletvacsorán a Magyar Köztársaság elnökénél Tiszteletvacsorán a Magyar Köztársaság elnökénél

Tiszteletvacsorán a Magyar Köztársaság elnökénél

Áder János, Magyaroszág köztársasági elnöke tiszteletvacsorán látta vendégül intézetünk volt igazgatóját, Vizi professzor urat. A mostani helyzetben egy tudós, az MTA volt elnökének meghívása olyan megtiszteltetés, melynek számunkra is üzenete lehet.

Susanne és az Asszertívia Susanne és az Asszertívia

Susanne és az Asszertívia

Az, ki hogyan kommunikál, nagyon sok mindent meghatároz az ember életében. Az asszertív kommunikáció elsajátítására, mely soha nem sért másokat, nem csak mentális betegségben szenvedőknek, mindnyájunknak szüksége van.

Az Agykutatás Napjai rendezvény Budapesten Az Agykutatás Napjai rendezvény Budapesten

Az Agykutatás Napjai rendezvény Budapesten

Az agykutatást népszerűsítő, itthon immár tizenhatodik alkalommal megrendezett eseményre Budapesten 2019. márc. 12-13 között került sor. A szervezésben három intézet is részt vett, lebonyolításában intézetünk munkatársai most is oroszlánrészt vállaltak.

Szabályok és engedélyek a kísérlettervezésben Szabályok és engedélyek a kísérlettervezésben

Szabályok és engedélyek a kísérlettervezésben

Az élettani kutatások engedélykötelesek, s nálunk állatkísérletek, GMO, pszichoaktív anyagok, vírusok, human anyag felhasználása is szerepelhet a kísérleti tervben. Dr. Madarász Emíliától megtudjuk, milyen engedélyeket kell beszereznünk.

Halász Béla 1927-2019 Halász Béla 1927-2019

Halász Béla 1927-2019

Életének 92. évében, 2019. március 7-én elhunyt Dr. Halász Béla, az Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet professor emeritusa, egykori igazgatója, a Semmelweis Egyetem volt oktatási rektorhelyettese, az MTA rendes tagja, Széchenyi-díjas kutató.

.

Ebéd Földy professzorral Ebéd Földy professzorral

Ebéd Földy professzorral

A KOKI-ban rendezett előadás-sorozatok új vonzóereje lehet legfiatalabb munkatársaink, a TDK ill. PhD hallgatók számára, hogy utána oldott légkörben, ebéd mellett beszélgethetnek neves meghívott kutatókkal.

Amit a HALakról tudni kell Amit a HALakról tudni kell

Amit a HALakról tudni kell

Jó dolog olyanokkal még csak beszélgetni is, akik szeretik azt, amit csinálnak. Különösen jó érzés, ha ezt a munkát nemzetközileg is jegyzett színvonalon a mi intézetünkben végzik, együttműködve más csoportokkal és örülve egymás sikereinek.

Változások, választások Változások, választások

Változások, választások

A változások elkerülhetetlenek, de ami valódi érték, az akkor is megmarad, ha épp nem divatos. Vannak, akik azért is dolgoznak, hogy mindenki felismerje a tudomány, a kutatás értékét és a tudományos eredmények mindnyájunk számára szóló hasznát.

Demeter Kornél és a Viselkedésvizsgálati Egység Demeter Kornél és a Viselkedésvizsgálati Egység

Demeter Kornél és a Viselkedésvizsgálati Egység

A KOKI-ban vannak olyan csoportok, egységek is, melynek elsődleges feladata az intézeti kutatások kísérleti hátterének biztosítása. A VVE kínálta lehetőségek kihasználása pedig egyre több kutatócsoport számára alapvető fontosságú.

Barna László kitüntetése Barna László kitüntetése

Barna László kitüntetése

Az intézetben az is jól ismeri, aki nem mindennapos vendég a Nikon Központban. Aki pedig sokat dolgozik ott, mind szereti és elismeri tudását. Ehhez képest a Gábor Dénes-díj csak ráadás.

Adósságrendezés karácsony előtt Adósságrendezés karácsony előtt

Adósságrendezés karácsony előtt

A segítségnyújtás olyan természetes kellene legyen, amire külön szót nem is kellene vesztegetni. Miért, hogy karácsony táján mégis mindig beszélnünk kell róla?

  • 90 találat
  • További