Egy Neuron cikk margójára Egy Neuron cikk margójára

Egy Neuron cikk margójára

Három szerző jegyzi a Neuronban december 2-án megjelent nagy összefoglaló tanulmányt, melyelsőként ad átfogó képet a mikroglia-idegsejt kölcsönhatások széles spektrumáról. Dénes Ádám, Cserép Csaba és Pósfai Balázs számára a cikkírás nagy élmény volt. Reméljük, a cikk olvasói számára is az lesz.

A Magyar Tudomány Ünnepe - másképp A Magyar Tudomány Ünnepe - másképp

A Magyar Tudomány Ünnepe - másképp

Ez az év már csak ilyen, semmi sem történik úgy, ahogy megszoktuk. Az MTÜ tiszteletére rendezett előadásainkat most a YouTube-on közvetítettük a diákoknak. Lássuk, mennyire tetszett nekik!

Kutatók Éjszakája programok a KOKI-ban Kutatók Éjszakája programok a KOKI-ban

Kutatók Éjszakája programok a KOKI-ban

Minél több a gond a jelenben, annál fontosabb észrevenni a fejlődés jeleit, a jó irányú változásokat. Eddig nem így volt, de ha a KOKI lelkes kutatóin múlik, mostantól részt veszünk a Kutatók Éjszakája programban is. Mert nem csak a jelenért, a jövőért is felelősek vagyunk.

Egy sikeres fiatal : Zichó Krisztián Egy sikeres fiatal : Zichó Krisztián

Egy sikeres fiatal : Zichó Krisztián

A siker mértéke embertől függően más és más, és a legtöbb embernek bizony nem hull az ölébe, ami rendjén is van. Kivételesek azok, akiknek indulását egy kiemelkedő siker jelzi. Az ő feladatuk az igazán nehéz. Meg kell feleljenek a magasabb kihívásnak.

Három díj, három cél Három díj, három cél

Három díj, három cél

Az idei Bolyai János Kutatási Ösztöndíj átadásán három munkatársunk is a díjazottak között volt. Különböző utat jártak be eddig, kutatási területük is más, de mindhárman új felfedezéseket akarnak elérni.

Fejlődés-változás-állandóság–kiválóság Fejlődés-változás-állandóság–kiválóság

Fejlődés-változás-állandóság–kiválóság

Jó hangulatban együtt dolgozók esetében a jó teljesítmény nem váratlan. Egy szép díj pedig csak újabb lendületet ad a munkához. Beszélgetés az EMS díjat nyert Cserép Csabával és Pósfai Balázzsal.

A kezdet vége és a jövő kezdete A kezdet vége és a jövő kezdete

A kezdet vége és a jövő kezdete

Sok jelentős kutatási téma esetében igaz, hogy a kísérletek nem csak újabb eredményeket, de újabb kérdéseket is hoznak, a munka szinte sosincs "készen". Valószínű Hangya Balázsék Nat. Neuroscience cikke is csak egy jelentősebb állomás egy ilyen úton.

Boldog születésnapot! Boldog születésnapot!

Boldog születésnapot!

Intézetünk Mikroszkópos központja épp tíz éve kezdte meg működését. Az eltelt évek eredményeivel és a közeljövő terveivel kapcsolatban Barna László és Vági Pál válaszolt néhány kérdésre.

Klaszterek és szinapszisok Klaszterek és szinapszisok

Klaszterek és szinapszisok

Makara Juditék csoportjának a szinaptikus plaszticitás szabályait vizsgáló munkái jelentősen hozzájárulhatnak ahhoz, hogy felismerjük az egyes folyamatok jelentőségét az idegrendszer működésében. A cikkeket a Nature Communications és a J Neuroscience közli.

Cikk vadászó folyóiratok Cikk vadászó folyóiratok

Cikk vadászó folyóiratok

A versenyhelyzet koránt sem csak arra ösztönözhet, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból. Hogyan segíthetünk egy fiatal kutatónak, és mire kell mindnyájunknak ügyelnie? A kutatási eredmények hitelessége rajtunk múlik.

  • 116 találat
  • További