Az SE Rektori pályázatának egyik nyertese diákkörösünk, Trinh Sarolta Haiyen

2021. február 25. csütörtök
Címkék: Hírek

Trinh Sarolta Haiyen, a SE hatodéves orvostanhallgatója, Dr. Hrabovszky Erik és Rumpler Éva tudományos diákköröse első díjat nyert az SE Rektori pályázatán.

Az egyetemi hallgatók részére kiírt pályázatok között az egyik legrangosabb a Rektori pályázat. Valószínűleg nem azért, mert az I., II. és III. díjas rektori pályamunkák pénzjutalomban részesülnek. És bár igen megtisztelő, hogy a pályamunkák díjait az éves TDK konferencián maga a Rektor adja át, az is jó dolog, hogy a díjazás és a dicséret tényét a nyertes hallgatók indexében és a diploma mellékletében rögzítik, talán még fontosabb a rektori pályamunkákra vonatkozó eljárási szabályok 10. pontja, mely szerint "a díjjal jutalmazott rektori pályamunkákat a téma szerint illetékes oktatási-kutatási szervezeti egység vezetőjének javaslata alapján a dékán jeles bírálati javaslatú szakdolgozatnak fogadhatja el".

A 2020/21-es tanévben 14 pályamű érdemelte ki az első díjat a Rektori pályázaton, köztük Dr. Hrabovszky Erik és Rumpler Éva diákköröse, Trinh Sarolta Haiyen "A rosztrális hipotalamusz kisspeptin neuronjainak jellemzése emberben" című pályázata.

Gratulálunk a nyertesnek és mentorainak a szép munkához és jelentős sikerhez!