Karrier

Álláslhetőségek az Intézetben

Nincs megjeleníthető elem

Munkatársat keresünk: Laboratóriumi asszisztens pozícióba

Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet
Munkatársat keresünk
Laboratóriumi asszisztens pozícióba.

Főbb feladatok, munkák:

A laboratórium általános működésének biztosítása (oldatok, eszközök előkészítése, rendelések nyilvántartása, vegyszerek/reagensek nyilvántartása, beszerzése, stb.).

Munkatársat keresünk Tudományos kutató pozícióba.

A Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet Integratív Neuroendokrinológiai Munkacsoportja (vezető: Dr. Fekete Csaba) posztdoktori kutató munkatársat keres.

Főbb feladatok, munkák:
A kutatás témája: Energiaháztartást szabályozó idegsejtcsoportok idegi és humorális szabályozásának vizsgálata. A kutató patch clamp elektrofiziológia alkalmazásával fogja in vitro vizsgálni az arcuatus idegmag orexigén és anorexigén sejtcsoportjait és a hypophysiotrop TRH idegsejteket szabályozó mechanizmusokat.

Gazdasági vezetői munkakör ellátása

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

 
Az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) elnöke pályázatot hirdet

a Kísérleti Orvostudományi Intézet
gazdasági vezetői munkakör ellátására
 

A KOKI Idegi Jelátvitel Kutatócsoportja (vezető: Dr. Makara Judit) tudományos kutató munkatársat keres.

Tudományos kutató pozícióba.

Főbb feladatok, munkák:

Érdeklődésünk középpontjában a hippokampális idegsejtek szinaptikus és dendritikus jelfeldolgozási mechanizmusainak, valamint a neuronhálózat sejt- és hálózatszintű működésének megismerése áll, amelyhez élvonalbeli in vitro és in vivo képalkotó és elektrofiziológiai módszereket alkalmazunk.
A sikeres jelentkező in vivo két-foton mikroszkópos módszerrel fogja vizsgálni hippokampális idegsejtek és azok nyúlványainak működését éber, térbeli tanulási feladatot végző egerekben. Feladatai közé tartozik a kísérletek tervezése, végrehajtása, kiértékelése, bemutatása, publikációk készítése.

NEUROBIOLÓGUS POSZTDOKTORI ÁLLÁS

A Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet Celluláris Idegélettani Laboratóriuma két neurobiológus posztdoktori állást hirdet.  Olyan kutatók jelentkezését várjuk, akik szívesen csatlakoznának egy molekuláris, anatómiai, képalkotási és élettani módszereket alkalmazó neurobiológiai kutatócsoporthoz.  Fő érdeklődési területünk a szinaptikus információátvitel, valamint az idegsejtek serkenthetőségének megértése.

Tudományos kutató. Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 10.

Tudományos kutatómunka végzése a ”Purinerg jelátviteli mechanizmusok szerepe központi idegrendszeri betegségek in vivo állatkísérletes modelljeiben” kutatási téma keretében. A kutatómunka magában foglal állatkísérletes munkát, valamint az eredmények feldolgozását és publikációját.