Hírek

1-9 elem, összesen: 115
Nincs megjeleníthető elem

Miért érdemes egy mikroszkóposnak májusban Siófokra mennie?

Egy konferencián vagy szimpóziumon  részt venni már nem csak külföldön, itthon sem olcsó, ezért bármilyen hívogató is egy-egy nagy rendezvény, ha anyagi okok miatt választani kell, a legtöbben a saját kutatási témájukban rendezettet választják. Kivéve, ha az illető mikroszkópos. Neki, ha nem is évente, de egyszer-egyszer bizony érdemes Siófokra is elmennie. 

Betiltsák-e az állatkísérleteket Európában? Van olyan, amit igen, van olyan, amit nem!

Segítségeteket kérjük! Ha valaki, miután elolvasta az alanti érveket, és úgy gondolja szükségesek a tudományos célú állatkísérletek ezt jelezze a támogató oldalon és ossza meg ismerőseivel!


Annak kapcsán írok, hogy a minap kaptam egy levelet, amelyben magyar és nemzetközi kutatótársaim arra kértek, írjak alá egy petíciót (https://www.braincouncil.eu/pledge-for-science-brain-research-and-innovation-in-the-eu/) ami a tudományos célú állatkísérletek mellett szól. Erre azért van szükség, mert az EU törvényhozása elé került egy, az állampolgárok által támogatott kezdeményezés Save cruelty free cosmetics – Commit to a Europe without animal testing” (már a címe félrevezető), mely az állatkísérletek rövid határidejű betiltását szorgalmazza.

Hosszú lesz, mert összetett a téma és ugye nem 0 / 1 -ben kell gondolkodni! Türelmet kérek hozzá, nekem is időbe tellett mire megírtam, hiszen több mint egy hete volt az előző bejegyzés.

Göcz Balázs nyerte a 2023. évi MEAT Ifjúsági Díjat

Lehet egy díj jelentőségét túlbecsülni is, alábecsülni is, de ha egy csoportból többek is díjakat nyernek, az semmiképp nem véletlen. A Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság Ifjúsági Díját idén Göcz Balázs nyerte el egy PNAS cikk első szerzőjeként.

Hangya Balázs Proof of Concept ERC ösztöndíjas

A 2016-ban ERC Starting Grant nyertes Hangya Balázs idén egy Proof of Concept (koncepciót igazoló) ösztöndíj nyertese lett a Parkinson-kóros betegek életminőségének javítására kvantitatív kognitív tesztelést javasló pályázatával. Ez a támogatás olyan kutatók ötleteinek innovációs potenciálját segít ellenőrizni, akiknek pályázata valamely előző, szintén az ERC által finanszírozott kutatásra épül.

Dobogós helyezések a 36. OTDK Orvos- és Egészségtudományi, valamint Biológia Szekcióján

Miért fontos tudományos kutatómunkát is végezzen egy egyetemista? Orvostanhallgatók estében remélheti, hogy ez majd a klinikumban is hasznosul. Az egyetemistaként végzett kutatómunkának azonban nem csak  ott, másutt is nagy haszna lehet.

Nemzetközi szakértők bevonása a PhD védésekbe

Az SE Egyetemi Doktori Tanács a 2023.03.13-i ülésén támogatta nemzetközi szakértők bevonását a védésekre.


Együtt könnyebb. MITT/ANA közös konferencia

A Magyar Idegtudományi Társaság (MITT) és az Osztrák Idegtudományi Társaság (ANA) első közös konferenciájára  a Magyar Tudományos Akadémia Székházában került sor 2023. február 1-3. között.

Sperlágh Beáta Széchenyi-díjas

Sperlágh Beáta, intézetünk általános igazgatóhelyettese, a Molekuláris farmakológia kutatócsoport vezetője, 2023. március 14-én újabb magas kitüntetésben részesült. Nemzeti ünnepünk alkalmából a Parlamentben vehette át a Széchenyi-díjat.

PEME PhD konferencia (magyar nyelven)

2023. április 27-én (csütörtök) a Professzorok az Európai Magyarországért Egyesület hagyományos (XXV.) Nemzetközi PhD Konferenciája

<< < > >>